Walibi tickets kopen en bezoeken

Walibi bezoeken doe je in de Belgische gemeente Waver. Dit pretpark werd opgericht in het jaar 1975 en spreekt sindsdien bij de meeste mensen tot de verbeelding. In eerste instantie staat Walibi er om bekend een pretpark te zijn die zich net wat meer richt op oudere (of moeten we zeggen vooral “grotere”) kinderen.

Door de jaren heen heeft het park echter verschillende investeringen gedaan om er voor te zorgen dat ook de kleinsten er de tijd van hun leven in kunnen beleven. Wij geven je op deze pagina alvast een goed beeld van wat je tijdens een bezoek aan Walibi kan en mag verwachten.

Een ongelofelijk gevarieerd aanbod aan attracties

Voor veel mensen die een Walibi bezoek plannen geldt dat ze daarbij in het bijzonder rekening houden met de attracties die verspreid over het park zijn terug te vinden. Net zoals in andere pretparken heeft men er in Walibi voor gekozen om per pretpark een bepaalde lengte aan te geven. Deze lengte maakt duidelijk voor welke kinderen of personen de attractie in kwestie geschikt is.

Voor verschillende attracties geldt dat ze geschikt zijn voor alle leeftijden. Het gaat hierbij niet alleen om de Popcorn Revenge, maar ook om bijvoorbeeld de Dragon Boat. Andere attracties die slechts gelden voor kinderen vanaf minstens 90 centimeter zijn de Fun Pilot, De 4D – Los Banditos en de Flash Back. Voor bepaalde extreme attracties die verspreid over Walibi zijn terug te vinden geldt wel een vereiste minimale lengte van 1,40 meter. Dit geldt onder meer voor de Buzzsaw die je de adrenaline tot in het diepste van je tenen laat voelen!

Lekkere winkelen tijdens je bezoek aan Walibi

Ga je Walibi bezoeken? Dan spreekt het voor zich dat je graag een souvenir zal willen overhouden aan deze onvergetelijke dag. Dat is perfect mogelijk. Verspreid over het park zijn immers heel wat leuke winkeltjes terug te vinden om te gaan ontdekken. Het gaat hierbij niet alleen om de W.A.B. Shop, maar ook om de Western Shop, de FAB Store evenals het Bagagedepot. In al deze verschillende winkeltjes kan je de leukste spullen kopen die een leuke herinnering zullen vormen aan jouw bezoek aan het super leuke Walibi pretpark!

Een lekker hapje eten in Walibi

Tijdens je Walibi bezoek plannen zal je natuurlijk ook rekening willen houden met de plaatsen waar je een lekker hapje kan eten. Ook wat dit betreft zal je kunnen vaststellen dat dit park heel wat moois voor jou in petto heeft. Verspreid over het park Walibi tref je dan ook heel wat leuke plaatsen aan waar je in een bijzondere setting iets kan eten. Het gaat hierbij onder meer om de Tiki-Bar, de Country Catina, de Dalton Burger evenals de Western Fries.

Walibi tickets kopen

Er bestaan eigenlijk slechts twee verschillende Walibi prijzen. In eerste instantie is er de toegangsprijs voor kinderen. Deze prijs is geldig voor kinderen tussen 100 en 140 centimeter en bedraagt 34,50 euro. Walibi tickets kopen voor volwassenen is duurder en kost 39,50 euro. Deze prijs dient te worden betaald voor alle personen die groter zijn dan 140 centimeter. Je moet er rekening mee houden dat in deze prijzen het parkeertarief nog niet is inbegrepen. De prijs voor een parkeerticket bedraagt 10 euro, maar wanneer je ze voor 15h00 koopt kan je 2 euro besparen. Zo kan jouw bezoek aan Walibi nog net iets voordeliger worden!

Ticketland.be
Logo